Finnish English

Puppeli Zonker on hyvin yleispätevä pikkukalajäljitelmä. Se toimii erinomaisesti niin kovassa koskessa, hitaassa suvannosta sekä täysin seisovassa vedessäkin.

Olemme laatineet videopohjaisen perhonsidontakoulun yhteistyössä Fly Tying Archiven kanssa. Kurssi on tarkoitettu kaikille perhonsidonnasta kiinnostuneille. Kurssin aihealue on taimen-, harjus-, ja kirjolohiperhot, joiden sidontatekniikat ovat sovellettavissa kaikenlaiseen sidontaan.Julkaisemme alkuun kolme videota, joilla pääsemme alkuun ja sen jälkeen 2-4 viikon välein uuden videon.Sidottavat perhomallit ovat toimiviksi todettuja ottiperhoja pohjoismaiseen perhokalastukseen ja miksei muuallekin. H.S.C. perhonsidontakurssin perhot sitoo Timo Kontio.

Kurssiperho 4 – Puppeli Zonker

Puppeli Zonker on hyvin yleispätevä pikkukalajäljitelmä. Se toimii erinomaisesti niin kovassa koskessa, hitaassa suvannosta sekä täysin seisovassa vedessäkin. Puppelipää antaa perholle hyvän hahmon. Tekniikka on sovellettavissa jäljittelemään erilaisia pikkukaloja simpuista hoikkiin salakoihin. Esimerkiksi keväällä kun särkikalat nousevat koskiin kudulle on rasiassa hyvä olla Puppeli Zonkereita erikokoisina ja erivärisinä. Mallin voi sitoa myös ärsykeväreillä kirjolohen kalastukseen tai vaikka Kuusamon taimenille. Perhon kylkiin voi myös lisätä muutaman kimallekuidun, joka lisää perhon houkuttelevuutta erityisesti sameammassa vedessä.

Puppeli Zonkerin sidonnassa opitaan luonnollisesti Puppelipään sitominen. Tämä on suomalainen Herkko Saaren kehittämä sidontatekniikka 80-luvulta. Lisäksi opitaan karvantasaajan käyttö sekä tinselirungon tekeminen. Videolla opetetaan myös zonkersuikaleen kiinnittäminen sekä kidusten tekeminen esim villalangasta. Eiköhän aleta sitomaan!

Koukku:- Mustad C52S #6-2/0
Pyrstö:- Natural Grey Squirrel-oravan häntäkarva
Kierre:- Ovaali tinseli #M hopea
Runko:- Litteä tinseli hopea
Siipi:- Selected Rabbit Zonker natural grizzly
Kidukset:- Uni-Yarn Chinese Orange
Puppelipää:- Musta Antron Sparkle Dubbing

H.S.C. Perhonsidontakurssilla sidomme seuraavaksi erittäin suositun pintaperhon nimeltään Klinkhåmer Special. Tämä hyvin laajasti pinnassa kuorituvia hyönteisiä jäljittelevä sidos tunnetaan lempinimillä Klinkhammer tai Klinkki. Klinkhåmer Specialin sidontavideon löydät TÄÄLTÄ hieman ennen joulua 2016.

H.S.C. Large Premium Perhonsidontapaketilla Alkuun Ja Pidemmällekin

Kaikki kurssin perhot on sidottavissa H.S.C. Large Premium Perhonsidontapaketin sisältämistä tuotteista. Kurssi palvelee siis erityisen hyvin paketin ostaneita!

Mikäli olet aikeissa aloittaa perhonsidonnan suosittelemme sinulle H.S.C. Large Premium perhonsidontapakettia. Se on erittäin laadukas paketti, jonka suunnittelun perustana on noin 100-vuoden kokemus perhokalastuksesta ja -sidonnasta. Lisäksi paketti on kasattu laadukkaista hyllytuotteista sisältämään erityisesti pohjoismaisessa perhokalastuksessa käytettyjen perhojen sidontaan tarvittavia materiaaleja. Paketti on siis laadittu siltä pohjalta, että jos itse aloittaisimme sitomaan perhoja nykyisellä tieto-taidollamme hankkisimme juuri kyseiset tuotteet.

H.S.C. Large Premium Perhonsidontapaketin löydät TÄÄLTÄ.

Mikäli haluat osallistua myös myymälämme tiloissa järjestettäville perhonsiidontakursseille löydät tarjolla olevat kurssit TÄÄLTÄ.

Kireitä sidontalankoja!

Helsinki Spey Clave Staff