Finnish English

Black Leech eli musta juotikas on yksi parhaista ja yleispätevimmistä perhomalleista.

Olemme laatineet videopohjaisen perhonsidontakoulun yhteistyössä Fly Tying Archiven kanssa. Kurssi on tarkoitettu kaikille perhonsidonnasta kiinnostuneille. Kurssin aihealue on taimen-, harjus-, ja kirjolohiperhot, joiden sidontatekniikat ovat sovellettavissa kaikenlaiseen sidontaan.Julkaisemme alkuun kolme videota, joilla pääsemme alkuun ja sen jälkeen 2-3 viikon välein uuden videon.Sidottavat perhomallit ovat toimiviksi todettuja ottiperhoja pohjoismaiseen perhokalastukseen ja miksei muuallekin. H.S.C. perhonsidontakurssin perhot sitoo Timo Kontio.

Kurssiperho 3 - Black Leech

Black Leech eli musta juotikas on yksi parhaista ja yleispätevimmistä perhomalleista. Sitomamme malli on muunnos alkuperäisestä Egg Sucking Leechistä, joka jäljittelee mätijyvää imevää juotikasta. Juotikkaat ovat kaloille erittäin mieluista ruokaa. Ne uivat voimakkaasti pystysuunnassa kiemurrellen, jonka jäljittelemisen mahdollistaa elävä pyrstö sekä koukun etuosan painotus. Kun perhoa uitetaan lyhyin nykäyksin se liikkuu jigimäisesti juotikasta jäljitellen. Toki perho toimii myös monella muulla tekniikalla tarjoten. Perhosta kannattaa sitoa myös räikeän värisiä versioita erityisesti kirjolohen kalastukseen.

Black Leechin sidonnassa uusina sidontatekniikoina tulevat runkohäkilän kiertäminen edestä taakse ja sen kiinnittäminen ristiin kierteellä. Lisäksi pyrstön trimmaaminen nyppien on uusi tekniikka. Nyt sitomaan!


Black Leech


H.S.C. Perhonsidontakurssilla sidomme seuraavaksi Puppeli Zonkerin, joka on hyvin yleispätevä pikkukalajäljitelmä. Se toimii erinomaisesti niin kovassa koskessa, hitaassa suvannosta sekä täysin seisovassa vedessäkin. Puppelipää antaa perholle hyvän hahmon. Puppeli Zonkerin sidontavideon löydät TÄÄLTÄ.


H.S.C. Large Premium Perhonsidontapaketilla Alkuun Ja Pidemmällekin

Kaikki kurssin perhot on sidottavissa H.S.C. Large Premium Perhonsidontapaketin sisältämistä tuotteista. Kurssi palvelee siis erityisen hyvin paketin ostaneita!

Mikäli olet aikeissa aloittaa perhonsidonnan suosittelemme sinulle H.S.C. Large Premium perhonsidontapakettia. Se on erittäin laadukas paketti, jonka suunnittelun perustana on noin 100-vuoden kokemus perhokalastuksesta ja -sidonnasta. Lisäksi paketti on kasattu laadukkaista hyllytuotteista sisältämään erityisesti pohjoismaisessa perhokalastuksessa käytettyjen perhojen sidontaan tarvittavia materiaaleja. Paketti on siis laadittu siltä pohjalta, että jos itse aloittaisimme sitomaan perhoja nykyisellä tieto-taidollamme hankkisimme juuri kyseiset tuotteet.

H.S.C. Large Premium Perhonsidontapaketin löydät TÄÄLTÄ.

Mikäli haluat osallistua myös myymälämme tiloissa järjestettäville perhonsiidontakursseille löydät tarjolla olevat kurssit TÄÄLTÄ.


Kireitä sidontalankoja!

Helsinki Spey Clave Staff